Március 25-én Martonvásárra vonatoztunk, ahol egy izgalmas délelőttöt tölthettünk az Agroverzumban és a kastéylparkban. Ötféle lisztből sütöttünk süteményt. A hozzávalókat mikroszkóp alatt is megvizsgáltuk és megtuduk, honnan származnak. Beszélgettünk a gabonákról és a sikér szerepéről. Végül a legfontosabb érzékszervi vizsgálat következett: a kóstolás. Az Agroverzum interaktív kiállításán hatalmas makettek segítségével mutatták meg nekünk mindazt, ami már környezetóráról ismerős volt: kártevőket, a növény részeit, a talajban található élőlényeket. Egy szemüveg segítségével egy méhecske szemével láthattuk a virágpor begyűjtésének folyamatát és a méhekre leselkedő ellenségeket. A napot a kastélyparkban sétálva zártuk.
105 kép van ebben a kategóriában
105 kép van ebben a kategóriában